Träna för utställning

Till er som ska ställa ut er tax i Moheda 7/4, har en ung hund eller aldrig ställt ut hund tidigare, eller helt enkelt bara behöver träna lite inför säsongen?
 
Boka då dessa datum 21/3 och 2/4 kl 17:30. Vi samlas vi vid tennisbanan i Böksholm utanför Braås. Anmäl genom att skicka e-post till ase.adolfsson@hotmail.com så vi har lite koll på hur många som kommer. Glöm inte hundgodis och utställningskoppel om ni har.
 
VÄLKOMNA
Åse Adolfsson och Liselott Ringman

KTK's officiella utställning Moheda 2024

Välkomna på Kronobergs Taxklubbs trevliga utställning i Moheda Bollhall den 7 april 2024!

Om allt går som planerat så ämnar vi ta vår utställning in i den digitala världen i år vilket innebär att du kommer att kunna följa bedömningen och se kritiker och resultat för din och alla deltagande taxar löpande under dagen online via denna länken: Event Calendar - Dog show (smoothcomp.com). Vår utställning kommer att dyka upp där någon vecka före utställningen. 

Katalogen kommer även att läggas upp på vår Facebooksida ca två timmar före bedömningen startar. Sök på Kronobergs Taxklubb. Det kommer också att finnas ett begränsat antal utskrivna exemplar till försäljning på plats. 

Det kommer alltså inte att delas ut kritiker i pappersform i ringen på utställningen. Men det går smidigt att skriva ut den från programmet i efterhand när du kommer hem. Ev så kan vi hjälpa dig med utskrift på plats i Moheda också. 

I år använder vi oss av SKKs Internetanmälan som du hittar via denna länken: SKK-Internetanmalan

Det går förstås också bra att anmäla via e-post eller vanlig post och betala in avgiften via BG eller Swish enligt nedan. 

Länk till anmälningsblankett och mer information om hur det går till på utställning hittar du här Utställning | Svenska Taxklubben

Se vårt PM för övrig information.  

Sista dag för anmälan är 18 mars. Välkomna!

 

KTK PM 2024

 

Årsmöte 2024 (OBS! ny tid)

Välkommen till Kronobergs Taxklubb's årsmöte kl 17:00 den 2 mars 2024, som även i år är förlagt till Härlövs skafferi mellan Moheda och Alvesta. Vägbeskrivning via Google Maps hittar du här.

Anmälan görs via denna länk och senast fredag 23 februari

Agenda
kl 17:00 - Årsmötesförhandlingar med prisutdelning. 
kl 18:00 - Mingel med snittar och bubbel
kl 18:30 - Föreläsning "Beteende- och personlighetsbeskrivning hund, BPH" med Ingela Wik
kl 19:30 - Middag
 
Handlingar
 
Kvällens meny är buffé
- Kyckling/fläskytterfilé med potatisgratäng
- Kaffe/te och kladdkaka med grädde
 
Priset för middagen är 150 kr per person som betalas på plats.
Öl och vin eller annan dryck finns att köpa om så önskas.
 
Vi saknar fortfarande en del vandringspriser från förra året, så om du vet med dig att du har ett vandringspris var vänlig att kontakta någon i styrelsen så vi får möjlighet att dela ut priset till årets pristagare på årsmötet.
 
Varmt välkomna!
Styrelsen 

Viltspårkurs med Kronobergs Taxklubb (Fullbokad för i år)

Nu tar vi emot anmälningar till vårens kurs i viltspår. Obs! Begränsat antal platser.

Anmälan till: Kursen är nu fullbokad

Uppge i anmälan: Namn, telefonnummer, adress samt din hunds namn och registreringsnummer eller tävlingslicensnummer för blandras.

Årets kurs kommer att genomföras i skogarna runt Linneryd i Tingsryds kommun. (Plats för samling första dagen meddelas senare)

Kursstart den 17/3 sen följande datum 24/3, 7/4, 14/4 (klockan 09:00 – 13:00 alla dagar)  Kursavslutning med officiellt anlagsprov preliminärt den 21/4 klockslag för anlagsprovet meddelas senare.

Kursavgift: 1 000kr för medlem i Kronobergs Taxklubb och 1 200kr för icke medlem. Betalas in på klubbens bg 5035-6286 eller Swish 123 035 2641 skriv 04 Viltspårskurs i kommentar/meddelande.

I Kursavgiften ingår Klöv, droppflaska av enkel modell samt blod till första tillfället och anmälningsavgiften till anlagsprovet. På provdagen tillkommer 200kr för omkostnader till dommaren.

Till kursen tar ni med er: Sele/spårhalsband och spårlina. Ta med godis till hunden om ni vill och fika/matsäck till er själva. KIäder efter väder alla dagar.

Vill du veta mer om viltspår så kan du läsa här annars ses vi till våren i skograna runt Linneryd.

Firefly en tax i barrskog med gul väst som har långt koppel tillsammans med sin matte som har stövla

 

Återlämning av vandringspriser

Vi närmar oss slutet av 2023 och vi i styrelsen har redan börjat planera för 2024. Som vanligt kommer det hållas ett årsmöte med sedvanliga stämmoförhandlingar, prisutdelning och en trevlig middag för alla medlemmar. Datumet är satt till Lördagen den 2 mars 2024 och anmälan samt mer information kommer ut senare under januari. Vi vill dock redan nu påminna om att det är dags att börja lämna tillbaka de vandringspriser som ska gå vidare till nästa pristagare. Vet du med dig att du har ett vandringspris hemma kan du kontakta vår Pokalfogde Klara Magnusson så kommer ni överens om hur och när priset återlämnas till klubben. Kontaktuppgifter till Klara och alla oss andra i styrelsen hittar ni här.

 

Jagande tax

Bilden ovan är det svaret jag fick när jag bad AI tjänsten Chat-GPT göra en bild på en jagande tax. Artificiell intiligens må ha koll på mycket men inte på allmogejakt med drivande tax ;-) //Webansvarig

Vinnare av Engaholmsprovet 2023

20 - 25 november var det dags för 2023 års upplaga av Engaholmsprovet. I år startade hela 33 ekipage, vi gratulerar vinnarna och vandringspriserna fördelades enligt nedan. 

Kronobergsvasen (Provets bästa hund)
Lurkeröd's Cronus Max Villman, Växjö
  
Engaholmspokalen (Bästa hund i motsatt kön)
Yxnanäs Sansa Victor Holmquist, Alnö
 
Kronobergsfatet (Bästa hund som tidigare har minst godkänd i anlagsklass viltspår)
SE VCH Rågläntans Zelda Åke Gunnarsson, Hjortsberga
 
Korthårsterrinen (Bästa korthåriga tax med 1:a pris, som inte är jaktchampion.)
Lurkeröd's Cronus Max Villman, Växjö
 
Kettystams Napoleonpris (Bästa strävhårshane som inte är jaktchampion)
Drevsäkers Vox Joakim Nilsson, Vittsjö
 
Härsmes Vandringspris (Bästa strävhårstik med 1:a pris)
Yxnanäs Sansa Victor Holmquist, Alnö
 
Dackeskogens Vandringspris (Bästa strävhårstax med 1:a pris)
Yxnanäs Sansa Victor Holmquist, Alnö
 
Sune von Schantz Vandringspris (Bästa hund med högst merit inom viltspår)
SE VCH Rågläntans Zelda Åke Gunnarsson, Hjortsberga

 

Poängen för varje ekipage redovisas via SKK Hunddata när Jaktprovskommittén inom Svenska Taxklubben godkänt protokollen.

Kronobergs Taxklubb vill rikta ett stort tack till alla deltagare och dommare som deltog i årets Engaholmsprov. Ett särskilt tack till Per Jonsson som arbetat med att hålla ihop årets arrangemang.

Nyheter i reglerna för drevprov

I slutet av mars i år spikades den uppdaterade versionen av Drevprovsregler och anvisningar för Tax av Svenska Taxklubben. Under hösten har det hållts webinarier för att nå ut och utbilda domarkåren på respektive lokalklubb. Den 20 september samlades domarkåren från Kronobergs Taxklubb för att gemensamt delta på webinariet. 

Det nya regelhäftet finns att ladda ner här för den som vill läsa på om de nya reglerna 

Drevprovsregler 2022

Dagens datum

lördag
2
mars
Ernst, Erna

2024
Vecka 9

Kalender

Betalning

KTK's bankgiro
5035-6286
SWISH
123 035 2641 
Swish-QR-small-kronobergstaxklubb

Koder för Swish som anges i fältet för meddelande

01 Lotterier
02 Katalogförsäljning
03 Övrig försäljning
04 Spårprov
05 Drevprov
06 Engaholmsprovet
07 Utställning
08 Sponsring