Anmälan till viltspårsprov

För att få starta din hund på viltspårsprov behöver hunden vara 9 mån eller äldre och du som ägare behöver först göra en anmälan. Det finns två typer av prov, ordinarie viltspårsprov och vanligt viltspårsprov. Säsongen för viltspår inom Kronobergs taxklubb är april till september, utanför ordianrie jaktsäsong. Klubben arrangerar två ordinarie viltspårsprov per år, ett på försommaren och ett på sensommaren. Vanliga viltspårsprov kan du anmäla dig till löpande under hela säsongen genom att skicka e-post till viltspårskommisarie Åse Adolfsson, anmälan till ordinarie prov annonseras på hemsidan och i vår facebookgrupp.

 

Oavsett prov behöver en anmälningsblankett fyllas i och skickas in till viltspårskommisarie eller arrangör som fördelar ut viltspårsproven mellan våra domare i klubben. I smaband med anmälan betalas även anmälningsavgiften in vilken för 2023 är satt till 300:- för våra ordinarie prov och 250:- för övriga. Efter avslutat prov utgår även en ersättning till domaren för omkostnader med 200:- plus eventuell milersättning vilket betals på plats direkt till domaren.

 

Glöm inte att du som ägare är ansvarig för att din hund fått föreskrivna vaccinationer. Hunden ska vara vaccinerad mot valpsjuka. Hund under ett (1) års ålder; vaccinerad vid lägst tio (10) veckors ålder. Hund över ett (1) års ålder; vaccinerad vid lägst tio (10) månaders ålder. Vaccinationen får inte vara utförd för mer än fyra (4) år sedan. Ta med stamtavla/pass och vaccinationsintyg till provet!

 

Inbetalning i samband med anmälan görs till bankgiro 5035-6286 eller via SWISH 123 035 2641, ange 04 Viltspårsprov samt hundens namn i fältet för meddelande. Det går också bra att använda QR-koden nedan.

 

Swish-QR-small-viltspår